CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Motorverzekering

Kies de motorverzekering met de ruimste dekking en een klein prijskaartje.

Drie verzekeringsvormen

Bij het afsluiten van een motorverzekering kun je kiezen tussen drie verzekeringsvormen. De verschillen in premie per verzekeraar zijn groot, maar bij schade zijn de verschillen in dekking van doorslaggevend belang. Welke motorverzekering kies je voor jouw motor?

1.  WA motorverzekering

De WA motorverzekering is de meest beperkte dekking. De premie voor deze verzekering is laag, maar bij schade is de uitkering ook maar beperkt. De verzekeraar keert namelijk uitsluitend de schade van de tegenpartij uit. In het geval de tegenpartij aansprakelijk is voor jouw schade, kan de verzekeraar van de tegenpartij hiervoor aangesproken worden. Voor het verhalen van de schade kun je aanvullend kiezen voor de verhaalsrechtsbijstand.

2. WA beperkt casco motorverzekering

In vergelijking met de WA verzekering biedt deze verzekeringsvorm een iets ruimere dekking. Naast schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij, keert de verzekeraar ook jouw schade uit door bepaalde schadeoorzaken. Het gaat hierbij onder andere om de volgende schadeoorzaken:
Storm- en hagelschade;
- Diefstal;
- Aanrijding met loslopende dieren.

Vooral de dekking tegen diefstal is een belangrijke toevoeging ten opzichte van de WA motorverzekering. Verzekeraars eisen wel een zekere mate van beveiliging in de vorm van sloten.

3. WA casco motorverzekering

De meest uitgebreide dekking biedt de WA casco. Naast de dekkingen in de twee beperktere verzekeringsvormen, biedt deze verzekering ook dekking tegen schade door een ongeval of vandalisme aan jouw motor. Indien de aansprakelijkheid voor een ongeval bij de tegenpartij ligt, keert de verzekeraar jouw schade uit en verhaalt het schadebedrag vervolgens op de tegenpartij.

Welke motorverzekering is de beste keuze?

De WA casco is de meest uitgebreide motorverzekering, maar dat maakt het nog niet de beste keuze. De premie moet wel in verhouding staan tot de dekking. Je betaalt geen premie van een paar honderd euro voor een motor die nog geen duizend euro waard is.

Bereken uw motorverzekering

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
SOCIAL MEDIA
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CONTACT
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken
bezoekadres: Nieuwe Haven 147
Postbus 128
 4300 AC ZIERIKZEE
(0111) 40 60 18
info@hillebrandverzekeringen.nl
KvK 22045137 | AFM 12018875
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken 2020 - Alle rechten voorbehouden