CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Bedrijfsschade

Bedrijfsschade verzekering

Een bedrijf verzekeren tegen brand ziet iedereen het nut van in, maar daarmee heeft nog maar een deel van de schade afgedekt. Een bedrijfsschadeverzekering is een noodzakelijke aanvulling. Na een brand krijgt u de schade uitgekeerd uit bijvoorbeeld de gebouwenverzekering en de inventaris en goederenverzekering. Houd er wel rekening mee dat het lang kan duren voor de schade hersteld is. De kosten blijven wel doorlopen en de omzet zakt in. Daarom heeft u de bedrijfsschadeverzekering nodig.

Wanneer keert een bedrijfsschadeverzekering uit?

Door schade of door bepaalde omstandigheden kan uw onderneming niet of niet optimaal functioneren. Dat kan komen door een brand in uw bedrijf, maar ook door stormschade of na een inbraak. Door diefstal van bedrijfsmiddelen ligt de productie van een fabriek bijvoorbeeld weken stil. 

Of door storm is het pand niet meer waterdicht en kan er niet meer gewerkt worden. Dergelijke schades kunt u verzekeren met de bedrijfsschadeverzekering. Zo voorkomt u dat uw bedrijf na een voorval ook nog extra financiële schade oploopt door het niet meer kunnen produceren.

Wat keert de bedrijfsschadeverzekering uit?

Verzekerd is de schade in de vorm van de nettowinst plus de vaste kosten die wel door blijven lopen als uw onderneming tijdelijk niet kan produceren. U krijgt dus vergoedt wat u anders aan winst had gemaakt en de kosten die u blijft maken, zoals de personeelskosten. 

Bij het afsluiten van een bedrijfsschadeverzekering kunt u kiezen hoe lang de periode moet zijn waarin de compensatie door moet lopen. Met andere woorden, hoe lang gaat het duren tot uw bedrijf na een brand weer volledig kan functioneren? Het kan gaan om 13 weken, maar het kan ook gaan om een periode van 52 weken. Uiteraard is de premie afhankelijk van het uit te keren bedrag bij schade en van de duur van de periode van uitbetaling. Andere vaste lasten die de verzekering uitkeert zijn bijvoorbeeld:
  • De huur van het pand;
  • Gas, water en stroom;
  • Afschrijvingen en onderhoudskosten van machines;
  • ​Verzekeringspremies;
  • ​Bepaalde belastingen.

U kunt ook bedrijfsspecifieke oorzaken meeverzekeren

U kunt ook oorzaken meeverzekeren die specifiek voor uw bedrijf een rol spelen. Een fabriek die volledig afhankelijk is van één bedrijf voor het aanleveren van bepaalde grondstoffen, kan ook voorvallen bij het toeleveringsbedrijf meeverzekeren. Maar u kunt ook een uitkering krijgen als de straat waar uw bedrijf gevestigd is wordt afgesloten door bijvoorbeeld een brand bij een ander bedrijf.

Combineer de bedrijfsschadeverzekering wel met andere bedrijfsverzekeringen

Door het combineren van verschillende bedrijfsverzekeringen kunt u uw onderneming beschermen tegen onvoorspelbare onheilen. Bij brand bent u blij met de bedrijfsschadeverzekering, maar zonder een verzekering voor het pand en de inventaris en de goederen loopt uw bedrijf nog steeds gevaar. Bespaar dus niet op de kwaliteit van de bedrijfsverzekeringen.
SOCIAL MEDIA
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CONTACT
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken
Postbus 128
 4300 AC ZIERIKZEE
(0111) 40 60 18
KvK 22045137 | AFM 12018875
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken 2023 - Alle rechten voorbehouden