CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Gebouwenverzekering

Verzeker uw bedrijfspand

Een bedrijfspand verzekert u met een gebouwenverzekering tegen brand, storm en andere gevaren die dreigen. Voor ondernemers met een eigen bedrijfspand is deze verzekering strikt noodzakelijk. De kans op schade is misschien klein, maar zeker niet uitgesloten.
 
Een bedrijfspand is een waardevol bezit. Als het pand verloren gaat door een brand, ontstaan er meerdere problemen. U kunt uw onderneming niet meer draaiende houden maar de financiële strop is nog groter. Er blijft alleen maar puin over en waarschijnlijk rust er ook nog een hypotheek op het pand. 

Financieel kunt u dit niet zelf opvangen, dus moet u het risico wel verzekeren. Met een gebouwenverzekering verzekert u het gevaar van brand, maar de dekking is veel ruimer.

Welke dekking biedt de gebouwenverzekering?

Het ontstaan van brand is het grootste gevaar. Vooral omdat een brand gelijk zorgt voor een omvangrijke schadelast. Maar onderschat de impact van andere schadeoorzaken niet. Een woeste storm kan het dak van het bedrijfspand blazen. Meerdere dreigende risico’s zijn daarom meeverzekerd in de gebouwenverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om:
  • Inbraak en diefstal uit het bedrijfspand;
  • Storm- en hagelschade;
  • Beroving en afpersing;
  • ​Blikseminslag, maar ook inductie en over- en onderspanning;
  • ​Schade door neerslag.

Voor welk bedrag wordt het bedrijfspand verzekerd?

De hoogte van het verzekerd bedrag moet afgestemd worden op de herbouwwaarde van het pand. Dat is ook een eis in de gebouwenverzekering. Een te laag verzekerd bedrag zorgt voor onderverzekering. In dat geval krijgt u schade maar deels uitgekeerd. 

Stel, u heeft een gebouwenverzekering met een verzekerd bedrag van €250.000. Er ontstaat brand in de keuken waardoor een schade ontstaat van €10.000. De verzekeraars schakelt een expert in. Twee bedragen worden vastgesteld. Ten eerste bedraagt de schade inderdaad €10.000. Ten tweede wordt vastgesteld of het verzekerd bedrag overeen met de herbouwwaarde. Als het verzekerd bedrag te laag is, wordt de schade van €10.000 maar deels uitgekeerd.

Verzekeren en goede preventie gaan samen

Het is in ieders belang om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld met inbraak- en brandpreventie. Bij het aanvragen kan de verzekeraar eisen stellen aan de beveiliging. 

Een gebruikelijke voorwaarde is het plaatsen van brandblussers en deze moet u ook periodiek laten controleren. Bij brandgevaarlijke werkzaamheden of voor horecagelegenheden kunnen verzekeraars ook nog aanvullende eisen stellen.

Vergeet het verzekeren van de inventaris en de goederen niet

De gebouwenverzekering draagt de schade aan het bedrijfspand, maar alles wat erin staat moet natuurlijk ook verzekerd worden. Dat doet u met een inventaris en goederenverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om kantoormeubilair, maar ook om bedrijfsvoorraden en machines. Alles wat onderdeel uitmaakt van het bedrijfspand is verzekerd in de gebouwenverzekering. Ook alles wat vastgenageld zit aan het pand, telt hierin mee. 

Een voorbeeld hiervan is de keuken. Deze is verzekerd in de gebouwenverzekering. Alles wat niet vastgenageld zit, kunt u verzekeren in de inventaris en goederenverzekering.
 
Vergeet vooral ook niet de bedrijfsschadeverzekering. Na bijvoorbeeld een brand kost het tijd om de schade te herstellen. De gebouwenverzekering vergoedt de kosten van het herstel wel, maar niet de vaste kosten die door blijven lopen tot de schade hersteld is. Met de bedrijfsschadeverzekering kunt u de schade door het tijdelijk niet kunnen werken opvangen. 
SOCIAL MEDIA
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CONTACT
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken
Postbus 128
 4300 AC ZIERIKZEE
(0111) 40 60 18
KvK 22045137 | AFM 12018875
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken 2023 - Alle rechten voorbehouden