CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Hypotheken

Wij helpen u aan de beste hypotheek. Voor nu, en in de toekomst.

Een hypotheek is bijna altijd nodig

Om een huis te kunnen kopen zul je bijna altijd een hypotheek nodig hebben. Het huis van jouw dromen vinden is één ding, het financieren daarvan is een tweede. Ook is het een complex proces. Bij het kopen van een woning krijg je te maken met vele lastige vraagstukken. Het gaat tenslotte om de grootste investering van jouw leven, en moet daarom tot in de puntjes geregeld zijn.

Regelgeving

Let op: Doordat er steeds veranderingen zijn binnen de regelgeving, is het belangrijk om een adviseur te raadplegen. Zo kun je erachter komen of je recht hebt op hypotheekrenteaftrek, en welke aflosvormen tegenwoordig interessant zijn. 

Advies voor een hypotheek

Het is goed om onderzoek te doen en je goed te laten adviseren voor je een hypotheek afsluit. Je kunt nu eenmaal niet weten hoe het in de toekomst gaat lopen, overal moet je rekening mee houden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je werkloos raakt, of als jij of jouw partner plotseling komt te overlijden? 

Hillebrand doet er alles aan om de hypotheek zo goed mogelijk op jouw persoonlijke situatie af te stemmen, zodat je gegarandeerd bent van een verantwoorde hypotheek. Nu, en in de toekomst.  Neem direct contact op met ons voor een vrijblijvende kennismaking. Wij kunnen jou alles vertellen over financiële producten die je wel of niet nodig hebt.

Aflosvormen

Meerdere aflossingsvormen

Je hebt jouw droomhuis gevonden. Nu nog kiezen welke hypotheek het beste bij jou en jouw woning past. Je kunt kiezen tussen meerdere aflosvormen, waarvan twee op dit moment het meest worden gekozen, namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Hieronder zie je de verschillen. 

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek wordt de hypotheekschuld volledig afbetaald gedurende de looptijd van de hypotheek. Eigenlijk is dit een zeer eenvoudige aflosvorm. De hypotheekschuld wordt gedeeld door de looptijd in maanden. De uitkomst van deze som is de maandelijkse aflossing die betaald moet worden. Het verschuldigde maandbedrag aan hypotheekrente daalt maandelijks.

Voordelen van een lineaire hypotheek

 • De hypotheekschuld betaal je volledig af binnen de looptijd
 • De maandlasten dalen geleidelijk
 • Eenvoudige hypotheekvorm
 • ​Ook recht op hypotheek rente aftrek bij een nieuwe hypotheek

Nadelen van een lineaire hypotheek

 • Het fiscaal voordeel bouwt af
 • In de eerste jaren hogere maandlasten in vergelijking met de annuïteitenhypotheek
 • Het afbetaalde deel kan niet opnieuw opgenomen worden

Annuïteiten hypotheek

Met een annuïteitenhypotheek wordt tijdens de gehele looptijd een maandelijks gelijkblijvend bedrag betaald. Dit bedrag bestaat uit de verschuldigde rente aangevuld met de aflossing. De bruto maandlasten blijven tijdens de looptijd gelijk. Naarmate de looptijd vordert, neemt de schuld af. Hierdoor dalen de rentelasten en dus ook de fiscale aftrek, waardoor de netto maandlasten stijgen.

Voordelen van een annuïteiten hypotheek

 • Je lost tijdens de looptijd de schuld af
 • In het begin relatief lage netto maandlasten
 • Ook recht op hypotheek rente aftrek bij een nieuwe hypotheek
 • ​De bruto lasten blijven gedurende de rentevast periode gelijk

Nadelen van een annuïteiten hypotheek

 • Het fiscale voordeel neemt gedurende de looptijd af
 • In het begin van de looptijd los je relatief weinig af
 • De eigenwoningreserve neemt door de aflossing toe

Conclusie

De annuïteitenhypotheek is vooral interessant voor mensen die voor lage aanvangslasten kiezen. Ook is de annuïteitenhypotheek uiterst geschikt voor mensen die in de toekomst een stijging in inkomen verwachten. Voor meer informatie, kun je contact met ons opnemen.
SOCIAL MEDIA
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CONTACT
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken
bezoekadres: Nieuwe Haven 147
Postbus 128
 4300 AC ZIERIKZEE
(0111) 40 60 18
info@hillebrandverzekeringen.nl
KvK 22045137 | AFM 12018875
Hillebrand Verzekeringen & Hypotheken 2020 - Alle rechten voorbehouden